Anne de Wild

A négy temperamnetum az öt kínai elemben

Miért van az, hogy míg egy hal nem lehet még “halabb”, egy ember lehet emberebb? Ez az egyszerű kérdés is példázza, hogy az emberi lény jóval több, mint egy mint egy rendkívül fejlett állat. Amikor egy újszülött arcára nézünk, egy öreg lelket látunk. Egy távoli világból érkezett. Nincs olyan érzésünk, hogy ez az apró lény egy szerelmeskedés véletlen következménye lenne. A spirituális világból is eredünk, ezt látjuk a tekintetéből. Ugyanakkor van egy örökségünk törvényei által formált testünk is. Hogyan kapcsolódik az örök és a múlandó? 

Itt lépnek a játékba a temperamentumok. A temperamentumok (személyiségtípusok, vérmérsékletek) már 2500 évvel ezelőtt is mai formájukban léteztek, és sosem veszítettek jelentőségükből. 4 temperamentum létezik, az ötödik ezek egyedi keveredése minden egyes egyénnél. Összekapcsoljuk ezeket az öt elemmel, és egy olyan kártyacsomaggal, amit kifejezetten ehhez a munkához fejlesztettem ki, és amivel könnyen elmélyíthetjük a balanszokat.  

Miért olyan fontos ismerni a temperamentumokat? 

Nehéz, sőt talán megterhelő időket élünk, amikor sokan érzik úgy, hogy nem látják, nem hallják, nem értik meg őket. A tanácsadással foglalkozó irodalomnak saját részlege van a könyvesboltokban, mert tudni akarjuk, hogyan működik az élet, hogyan lehetünk önmagunk, hogyan lehetünk méginkább emberi lények. A temperamentumokkal erős eszközt kapunk a kezünkbe, amivel bátorságot nyerhetünk az önmagunkhoz és a világ megismeréséhez vezető utazáshoz.  

Ha szeretnél többet tudni az emberi lények struktúrájáról, arról, miként működnek a személyiségtípusok, hogyan használhatjuk őket önmagunk jobb megértéséhez, akkor jó helyen vagy. Ha megpróbálunk egy embert megérteni, az a békéhez vezető első lépés. Más eszközök, mint a meghallgatás művészete, a történetmesélés, valamint a kapcsolat e között a munka között, és a saját életed története között, további hozzájárulást jelent, a béke útjának a valóságban való megteremtéséhez. A tanfolyam az önmagunk megismerésére irányuló együttes munkán alapul. Tekints rá úgy, mint egy ajándékra – önmagadnak, a klienseidnek, a családodnak és azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban vagy. 

Mire számíthatsz?

  • A négy személyiségtípus alapos megismerése, és illeszkedésük a kínai öt elem redszerébe
  • A négyféle emberi test ismeretében való elmélyedés
  • Hol találhatók a temperamentumok, és a hozzájuk kapcsolódó tipikus életkérdések
  • A meghallgatás művészete, mint a történet mélyebb kibontakoztatásának módja
  • Hogyan használjuk a kártyákat egy balanszban
  • Elég idő a saját tapasztalat  megszerzésére
  • Humor, idő a saját történetedre, gyakorlatok és váratlan felismerések 
  • A tanfolyam mélyebb tudatossághoz vezet arra nézve, ahogy egymást látjuk, és ez egy elengedhetetlen lépés a béke felé! 
  • Ahogy Martin Buber mondta: “Minden valóságos élet találkozás!” 

Előfeltétel: Touch for Health 1 (vagy ennek megfelelő)

Instruktor: Anne de Wild (Svájc), Kinezológus oktató, természetgyógyász és Biográfia munkás

Időpont: 2022. augusztus 17.

9.00-től 17.00-ig

Helyszín: Budapest VII.Részvételi díj: 125 Euro, + 5 Euro angol nyelvű írott anyag, +12 Euro kártyacsomag ( 22 nyelven elérhető)

Minimum létszám: 6 fő

A tanfolyam nyelve: angol, magyar tolmácsolással

Jelentkezés: koveszsuzsa@gmail.com